Bemestingsprogramma's

21 januari 2019 door Bart van Kollenburg
Het voorjaar lijkt nog ver weg, maar onze adviseurs zijn op dit moment erg druk met het maken van maatwerk bemestingsprogramma voor onder andere sportvelden en golfbanen. Dat doen ze voor meer dan 125 gemeenten en vele golfbanen.
 
De basis voor het maatwerk bemestingsadvies is altijd een recente bodemanalyse. Hierbij wordt gekeken naar de pH, C/N waarde, het klei-humuscomplex (en de invulling hiervan), organische stofgehalte natuurlijk de mineralen op zich. Een gezonde bodem met goede structuur en met de elementen in balans is altijd de basis voor een gezonde groei van gras. Is het gras gezond, dan krijgen onkruiden, ziekten en plagen stukken minder kans!
 
De bodemanalyse is altijd de basis voor het bemestingsprogramma, nooit de mooie foto op de zak of de merknaam. Een maatwerkadvies bestaat vaak zelfs uit meerdere merken meststoffen. We kiezen we altijd voor de meest duurzame oplossing, zoals organische en gecoate meststoffen. Trots zijn we dan ook om distributeur te mogen zijn voor onder andere ICL Specialty Fertilizers, Melspring, AQUA-AID, Headland Amenity, Culterra en onze eigen VOSCA Meststoffen.
 
Heb jij ook interesse in een maatwerkadvies voor jouw sportveld(en) of golfbaan? Heb je hulp nodig bij het vertalen van jouw bodemanalyses naar een bemestingsadvies of heb je vragen over de biologische bestrijding van ziekten en plagen? Onze adviseurs Johan, Peter, Wout, Casper, Wim en Bart helpen je graag verder.