Reminder: Eikenspintkever

23 augustus 2019 door Chris van Velthoven
Ondanks de regen van de afgelopen tijd is het nog steeds droog en kunnen bomen last hebben van droogtestress waardoor ze gevoeliger worden voor ziekten en aantasters zoals bijvoorbeeld Eikenspintkevers. Vooral jonge en verzwakte bomen worden belaagd door spintkevers die massaal gangen boren in het levende hout.
 
Er wordt momenteel nog steeds aantasting door de Eikenspintkever gesignaleerd. Door een derde onderhoudslaag ESK aan te brengen voorkom je aantasting en zijn de bomen het komende seizoen beschermd.
 
De Eikenspintkever is een klein zwarte kevertje wat de bast doorboort en korte, horizontale gangen vreet in het levende hout. In het ergste geval wordt de boom door de vraat ‘geringd’ en is er geen sapstroom meer mogelijk. Door de bomen te beschermen met het afdekmiddel ESK wordt de aantasting aanzienlijk verminderd, wordt een gezonde groei bevorderd en kan de eik zich beter herstellen. Vergeet niet om jonge en verzwakte bomen ook te ondersteunen met bemesting en water tijdens perioden van droogte.
ESK afdekmiddel is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 en 5 liter.
 
Neem voor meer informatie contact met ons op.