Bladanalyse Eurofins GewasCheck

  • Besteleenheid: ST.
Variant
18999940-ST.
  • Bladanalyse Eurofins GewasCheck

Productomschrijving 18999940-ST.

Bladanalyse Eurofins GewasCheck
Bladanalyse / GewasCheck Sport & Golf verzorgt door Eurofins Agro (voorheen BLGG AgroXpertus).

GewasCheck Sport & Golf is een bladanalyse en bepaalt het droge stof gehalte en de hoofd- en de sporenelementen: drogestof, N-totaal, fosfaat, kalium, magnesium, calcium, natrium, chloride en zwavel. Sporenelementen: ijzer, mangaan, zink, borium, koper en molybdeen.
Grondonderzoek zegt veel over de toestand van de nutriënten in de bodem, maar wat er uiteindelijk in het gewas gebeurd is afhankelijk van diverse factoren. De opname kan soms anders verlopen dan gedacht en een structurele bijstelling is dan nodig. Een tekort aan één van de essentiële nutriënten kan leiden tot verminderde weerbaarheid waardoor de groei kan achterblijven.

Op basis van uw wens wordt de analyse toegespitst op uw vakgebied: sport / golf, recreatie, (boom)kwekerij, weiland.

Werkwijze: Voor een goede analyse is circa 1 liter gewas of maaisel nodig, dus neem ruim voldoende monsters, zo veel mogelijk verspreid over het perceel. Meng de verschillende monsters goed door elkaar, bijvoorbeeld in een emmer. Bewaar het monster bij voorkeur in een plastic zak waar de lucht uitgeperst. Daarna in koelkast opbergen tot het monster wordt opgehaald.
Het monster dient onder andere duidelijk voorzien te worden van de klantnaam, referentie en type gewas / teelt. Hiervoor zijn speciale stickers beschikbaar.

Na inlevering van het gewasmonster ontvangt u van ons na ongeveer 1-1,5 week de uitslag. Indien gewenst voorzien van een maatwerkadvies.

18999940 18999940

Producteigenschappen 18999940-ST.

Bladanalyse Eurofins GewasCheck

Documenten

Staffels