Drainagebaan ND 4+1 los v. rol

Drainagebaan ND4+1

  • Besteleenheid: M2
Variant
54570000-M2
  • Drainagebaan ND 4+1 los v. rol

Productomschrijving 54570000-M2

Drainagebaan ND 4+1 los v. rol
ND4+1h is een hoogwaardig, CE gemarkeerd drainagesysteem met waterreservoir voor daken die voorzien zijn van een extensieve of intensieve vegetatie. Het drainagesysteem voorkomt de opbouw van hydrostatische druk tegen het dakbedekkingssysteem, beschermt deze tegen mechanische belastingen en zorgt dat waterdamp uit de XPS isolatie bij een omgekeerd dak vrij kan uitdampen.

De kern van het ND 4+1h Drainagesysteem is een geperforeerde, hoog belastbare noppenfolie met een bouwhoogte van ca. 17 mm en een waterreservoir van ca. 4,3 l/m². Op de niet-noppenzijde is een thermisch geotextiel als filterlaag en op de noppenzijde is een damp-open scheidingsvlies (geotextiel) aangebracht.

Toepassingen:
Nophadrain Extensief Groendaksysteem
Nophadrain Extensief Groendaksysteem - omgekeerd dak
Nophadrain Intensief Groendaksysteem
Nophadrain Intensief Groendaksysteem - omgekeerd dak


Drainagelaag groendak:
De kern van het ND 4+1h Drainagesysteem vormt de waterafvoerende laag of de drainagelaag. Deze laag neemt op grond van het volume aan holle ruimte overtollig water op uit de dakbegroeiingsopbouw en voert dit af naar de dakafvoeren. De drainagelaag voor een groendak voorkomt de opstuwing van hemelwater in de vegetatiedragende laag en beschermt het dakbedekkingssysteem tegen de opbouw van waterdruk. Tevens dient de drainagelaag zowel een goede verticale waterdoorlatendheid te hebben, als een hoog horizontaal waterafvoerend vermogen en een goede kruipweerstand bij langdurige belasting. De afvoercapaciteit van de drainagelaag is af te stemmen op het afschot/dakhelling en de te verwachten belasting. De drainagecapaciteit moet voldoen aan de DIN 4095 ?Drainage van bouwwerken?: regenintensiteit 0,03 l/(s.m²). Indien de waterafvoerende laag bestaat uit een kunststof drainagesysteem of uit een noppenfolie (geospacer) dan moet deze CE-gemarkeerd zijn (NEN EN 13252).

Afmetingen (L x B) ca. 30 m x 1,25 m
Leveringsvorm ca. 37,5 m², rol
Gewicht ca. 1.010 g/m²
Bouwhoogte ca. 17 mm
Druksterkte ca. 450 kPa
Materiaal noppenfolie gerecycled polystyreen (HIPS)
Materiaal filtervlies polypropyleen (PP)

Materiaal scheidingsvlies polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE)
Perforaties/m² ca. 1.540, Ø 6,3 mm
Waterreservoir ca. 4,3 l/m²
Drainagecapaciteit i = 1 (20 kPa) ca. 7,61 l/(m.s)
Drainagecapaciteit 2 % (20 kPa) ca. 1,19 l/(m.s)
CE NEN EN 13252

Producteigenschappen 54570000-M2

Drainagebaan ND 4+1 los v. rol

Documenten

Staffels