Barenbrug SOS
26108000
Barenbrug SOS
26108100
Barenbrug SOS
26108100

Barenbrug SOS

 • Merk: Barenbrug
 • Dosering: 300-500 kg/ha
Variant
26108000-ZAK
 • Barenbrug SOS (15kg)
 • Merk: Barenbrug
 • Dosering: 300-500 kg/ha
 • Gewicht: 15 kg
 • Besteleenheid: ZAK
26108100-KG.
 • Barenbrug SOS (p/kg)
 • Merk: Barenbrug
 • Dosering: 300-500 kg/ha
 • Gewicht: 1 kg
 • Besteleenheid: KG.

Productomschrijving 26108000-ZAK

Barenbrug SOS (15kg)
SOS – Super Over Seeding: Supersnel herstel in de winterperiode

Snelste vestiging
Snelste vestiging is mogelijk met de nieuwste generatie eenjarig raaigras: SOS! SOS is door de snelste vestiging de laatste jaren een zeer bekend en populair mengsel geworden. Renovatie van het veld is voor sportvelden in de winter hard nodig om de velden zo snel mogelijk weer te kunnen bespelen. Doorzaaien met SOS garandeert een grasbezetting van minimaal 60% binnen een maand. Dat is maar liefst 18 dagen sneller dan standaard mengsels die Engels raaigras bevatten.

Doorzaaien bij lage temperaturen
Doorzaaien bij lage temperaturen is met de meeste grasmengsels onmogelijk, SOS kan daarentegen al worden doorgezaaid bij een bodemtemperatuur van maar 6 °C. Dit betekent normaal dat clubs moeten schuiven met de bezetting van hun velden. SOS maakt hier een eind aan, wanneer SOS op de juiste momenten wordt doorgezaaid, al aan het eind van de winter, wordt een grasmat van hoge kwaliteit gewaarborgd.
De volgende grafiek laat zien hoe snel SOS zich vestigt en herstelt wanneer het doorgezaaid wordt in januari bij een bodemtemperatuur van 6,2 °C. Een maand later is de grasbezetting al meer dan 60%. SOS is dé oplossing om te kunnen doorzaaien bij lage temperaturen.

Voorkom onkruiden zoals straatgras
In de koudere maanden is het raadzaam om SOS te gebruiken. SOS kiemt al bij zo’n 6 graden en Straatgras kiemt pas bij 8-10 graden. Zo gaat SOS de strijd aan met straatgras. SOS heeft ook nog eens een zeer snelle kieming en zo heeft u na zo’n twee weken weer een egale grasmat zonder kale plekken.

Meer weten over straatgras ga dan naar www.barenbrug.nl/poa-annua

Speelseizoen verlengen
Het speelseizoen verlengen is niet zo vanzelfsprekend, normale grasmengsels kiemen namelijk niet bij lage bodemtemperaturen. Dankzij SOS wordt het speelseizoen verlengd met een paar maanden. Door de grasmat vroeg in het voorjaar door te zaaien, behoudt het veld een goede grasbezetting. Velden kunnen zo intensiever bespeeld worden dan daarvoor. Het speelseizoen verlengen is mogelijk met SOS, soms met wel 100 uur meer per jaar.

Kieming voorspellen
Kieming voorspellen is mogelijk dankzij laboratoriumstudies bij Barenbrug Research. De kieming van SOS is te voorspellen dankzij de zogenaamde graaddagen ofwel GDD (Growing Degree Days). Om de kieming te voorspellen werd gebruik maakt van de GDD-formule toegepast op de opkomst van de eerste groene bladeren. SOS, Bargold en Barlennium (Engels raaigras) zijn de rassen die in het onderzoek werden gebruikt.
SOS kwam niet alleen eerder op, er was ook een significant verschil in de ontwikkelingsfase. De opkomende bladeren van SOS waren twee keer zo lang en groeiden sneller in vergelijking met Engels raaigras, ook kwam het sneller op en zag het er beter uit in het veld. Zo is er aangetoond dat de kieming voorspellen goed mogelijk is met SOS.

Samenstelling:
50% Engels raaigras
50% SOS

Specificaties:
Snelheid vestiging: Super snel
Meststofbehoefte: Hoog
Groeisnelheid: Super snel
Maaihoogte: Vanaf 20 mm

Inhoud: 15 kg per zak
42 zakken (630 kg) per pallet

Barenbrug SOS Barenbrug SOS Barenbrug SOS
Barenbrug SOS
Barenbrug SOS
Barenbrug SOS

Producteigenschappen 26108000-ZAK

Barenbrug SOS (15kg)

Documenten

Staffels