Barenbrug SV8 Supersport

 • Gewicht: 15 kg
 • Type: Grasgidsmengsel
 • Merk: Barenbrug
 • Besteleenheid: ZAK
 • Dosering: 200-250 kg/ha
Variant
26106000-ZAK
 • Barenbrug SV8 Supersport (15kg)
 • Gewicht: 15 kg
 • Type: Grasgidsmengsel
 • Merk: Barenbrug
 • Besteleenheid: ZAK
 • Dosering: 200-250 kg/ha

Productomschrijving 26106000-ZAK

Barenbrug SV8 Supersport (15kg)
Supersport SV 8: Voor inzaai van onder andere sportvelden met een hoge betreding

100% Grasgids rassen!
De Grasgids is een leidraad voor de toepassing van grasrassen en –mengsels voor sport, gazon, recreatie, bermen, dijken en golfgreens. Voor de Grasgids wordt gebruik gemaakt van gegevens uit vergelijkend rassenonderzoek uitgevoerd bij Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. Voor meer over de Grasgids ga naar: www.barenbrug.nl/grasgids

Minder beregening vereist
Door het aandeel veldbeemdgras dat in SV8 Supersport zit is beregening minder vereist. Veldbeemdgras wortelt namelijk dieper, waardoor de benutting van water diep in de grond mogelijk is.

Hoge bespelingstolerantie
Voor Supersport SV8 zijn veldbeemdrassen geselecteerd die een zeer hoge betredingstolerantie garanderen. Hierdoor houdt de grasmat zich uitstekend staande na een intensieve wedstrijd. De gebruikte veldbeemdrassen zijn uitvoerig getest op betreding. Hierdoor is Supersport SV8 al jaren de stabiele factor op talloze sportvelden.

Snelle kieming en vestiging
Naast veldbeemdrassen zit er in Supersport SV8 ook Engels raaigras. De gebruikte rassen hiervan vullen de veldbeemdrassen uitstekend aan, waardoor het mengsel de twee belangrijkste eigenschappen combineert: snelle opkomst en een hoge betredingstolerantie.

Kan tegen kort maaien
Een belangrijk criterium, zeker bij sportvelden, is het kort kunnen maaien van het gras. Niet alleen is dit mooier voor het oog, maar ook rolt de bal vele malen beter en kan er dus trefzeker en mooi voetbal worden gespeeld. Een must voor de liefhebbers van mooi gras en mooi voetbal.

Keurmerk Oranjeband
Sinds 2000 bestaat er een keurmerk voor graszaadmengsels, Oranjebandmengsel genaamd. Graszaadmengsels met dit Oranjebandmengsel keurmerk zijn samengesteld uit rassen die uit de Grasgids afkomstig zijn. Naast de grasrassen wordt ook de samenstelling uitgebreid gecontroleerd.

Onafhankelijk getest.
In de Grasgids staat een overzicht van de beste veldbeemd- en Engels raaigrasrassen. Deze grasrassen worden gebruikt in de SV8 graszaadmengsels. Voor de Supersport SV8 worden natuurlijk alleen de uitstekende rassen van Barenbrug zelf gebruikt. De top-5 van de Engelse raaigrasrassen bestaat uit maar liefst drie rassen van Barenbrug! Ook bij de rassen van veldbeemdgras doet Barenbrug het uitstekend, met een mooie eerste en tweede plek. Een mengeling van deze rassen zorgt dan ook voor een uitstekend graszaadmengsel; de Supersport SV8.

Wilt u meer weten over de eigenschappen van Poa pratensis - veldbeemdgras ga dan naar www.barenbrug.nl/veldbeemdgras


Samenstelling:
50% Engels raaigras (Grasgids rassen)
50% Veldbeemdgras (Grasgids rassen)

Specificaties:
Snelheid vestiging: Traag
Meststofbehoefte: Normaal
Groeisnelheid: Normaal
Maaihoogte: Vanaf 25 mm

Inhoud: 15 kg per zak
42 zakken (630 kg) per pallet

Barenbrug SV8 Supersport
Barenbrug SV8 Supersport

Producteigenschappen 26106000-ZAK

Barenbrug SV8 Supersport (15kg)

Documenten

Staffels