Formaline

  • Gewicht: 22 kg
  • Doelgroep: Tuinbouw
  • Besteleenheid: KAN
  • Inhoud: 25
Variant
15206200-KAN
  • Formaline 37% vloeibaar (22kg)

Productomschrijving 15206200-KAN

Formaline 37% vloeibaar (22kg)
Toelatingsnummer: 13525 N
Werkzame stof: 37% Formaldehyde
Toepassing: desinfectie

Formaline is een oplossing van 37% Formaldehyde in water. Het wordt gebruikt als als desinfectiemiddel en heeft hiervoor een CTGB-toelating onder toelatingsnummer 13525 N. SYN-Formaline is een sterke biocide die kan worden ingezet tegen onder meer bacteriën, gisten, schimels en virussen. Formaline kan worden gebruikt in lege ruimten bestemd voor de kweek van consumptie- en siergewassen en paddestoelen, in dierverblijfplaatsen en bijbehorende stallen en materialen (machines en gereedschappen) en voor desinfectie middels hoefbaden.

Wettelijk gebruiksvoorschrift : Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van bacteriën (incl. mycobacteriën, maar excl. bacteriesporen), gisten, schimmels en virussen
1. door middel van vernevelen, zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing, in:
A. lege ruimten bestemd voor de kweek van consumptie- en siergewassen en paddestoelen.
B. dierverblijfplaatsen met bijbehorende stallen en materialen (machines en gereedschappen)
en als middel ter bestrijding van bacteriën (incl. mycobacteriën, maar excl. bacteriesporen)
2. op hoeven van rundvee en schapen door middel van hoefbaden.

De dosering zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing moeten worden aangehouden. De desinfectie moet worden uitgevoerd volgens de gebruiksaanwijzing. Vernevelen van het middel is niet toegestaan in ruimten waarin zich mensen, dieren, sier- en/of consumptiegewassen bevinden. Het middel niet in direct contact met dieren laten komen, met uitzondering van de hoeven. Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van bacteriën (incl. mycobacteriën, maar excl. bacteriesporen), gisten, schimmels en virussen: door middel van vernevelen, zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing, in: lege ruimten bestemd voor de kweek van consumptie- en siergewassen en paddestoelen. dierverblijfplaatsen met bijbehorende stallen en materialen (machines en gereedschappen) en als middel ter bestrijding van bacteriën (incl. mycobacteriën, maar excl. bacteriesporen) op hoeven van rundvee en schapen door middel van hoefbaden.

Dosering: Ruimtedesinfectie (gewassen): 2 L per 100 L water, 5 - 6 L per 100m3 ruimte. Ruimtedesinfectie (dierverblijven): onverdund, 1,3 - 2,5 L per 100m3 ruimte. Hoefbaden: 4 L per 100 L water.
Om verminderd functioneren van een Individuele Behandeling Afvalwater (IBA) te voorkomen, dienen afvalresten die het middel bevatten geloosd te worden op de mestkelder of op de gemeentelijk riolering.

15206200 15206200

Producteigenschappen 15206200-KAN

Formaline 37% vloeibaar (22kg)

Documenten

Staffels