Boomkwekerijen

Boomkwekerijen

Een sterk en groen gewas met maximale sierwaarde dat bestand is tegen alle weersomstandigheden, dat wil jij als boomkweker toch ook?
Zoals jouw afnemers dat van jou verwachten, eis jij ook van jouw toeleveranciers betrouwbare kwaliteit en uitstekende service. Of het nu gaat om de beste potgronden en substraten, precisie bemesting, potten en containers, folies of het opstellen van een gewasbeschermingsstrategie, onze boomteeltadviseurs leveren niet alleen een compleet productenpakket, maar begeleiden jouw teelt ook met een deskundig advies op maat.

Betrouwbare kwaliteit

Sinds de oprichting in 1943 investeren wij in langdurige relaties met fabrikanten, die kwaliteit leveren en investeren in R&D, zoals Koppert Biological Systems, BASF, Bayer Crop Science, Bato Plastics, Oerlemans Plastics, Meteor Systems en ICL (voorheen Everris). Dat garandeert kwaliteit van ons productenpakket en door de goede relaties blijven onze teeltadviseurs altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Potgronden en substraten

Of je nu Prunussen, Platanen of Laanbomen kweekt in containers, voor elk boomkwekerijgewas leveren we een potgrond of substraat dat past. Want alleen als het substraat perfect is samengesteld met de juiste hoeveelheid lucht, voedingselementen, optimale pH en eventueel bodemleven, kan jouw gewas optimaal groeien. Wij leveren diverse potgronden en substraten van o.a. BVB en Van Egmond. Op basis van jouw wensen kunnen we het ideale recept samenstellen.

Gewasbeschermingsstrategie opstellen

Het aanbod van beschikbare chemische gewasbeschermingsmiddelen neemt af dankzij strengere regelgeving en doordat er steeds minder nieuwe toelatingen bijkomen. Dat betekent dat de manier van denken in de boomkwekerij moet omschakelen van bestrijden naar het voorkomen van ziekten en plagen. Niet meer reageren als het probleem zich voordoet, maar planmatig werken. Om de plaag te voorkomen en (alleen als het echt niet anders kan) doelgericht te bestrijden met alle mogelijkheden die we nog hebben. Deze strategie moet vastgelegd worden met de gewasbeschermingsmonitor. Wij helpen je hier graag mee.
 
MEER INFORMATIE
Adviseur boomkwekerijen
06-51406920
Adviseur sierteelt & boomkwekerijen
mkolbach@voscapelle.nl
06-10172912
Adviseur sierteelt & boomkwekerijen
pkorten@voscapelle.nl
06-83033677