Sportvelden

Sportvelden

Als fieldmanager of groundsman van een (gemeentelijk) sportbedrijf of betaald voetbalorganisatie ben je trots als jouw velden er voor elke wedstrijd strak en groen bij liggen.
Zoals de club dat van jou verwacht, eis jij ook van jouw toeleveranciers uitstekende service en betrouwbare kwaliteit. Of het nu gaat om (gras)zaden, meststoffen, bodemverbeteraars & plantversterkers, wetting agents of (biologische)gewasbescherming, onze openbaar groen adviseurs leveren niet alleen een compleet productenpakket, maar begeleiden jou ook met een deskundig advies. Speciaal voor sportvelden en golfbanen ontwikkelden we daarom het VOSCA Bemestingsadvies, het VOSCA Gezonder Gras Concept en onze VOSCA Nematoden Beheersstrategie.

Betrouwbare kwaliteit

Sinds de oprichting in 1943 investeren wij in langdurige relaties met fabrikanten die kwaliteit leveren en investeren in R&D, zoals Koppert Biological Systems, Barenbrug Holland, Olmix, ICL Specialty Fertilizers, Headland Amenity en AQUA-AID. Hierdoor kunnen wij kwaliteit van ons productenpakket garanderen en dankzij de goede relaties blijven onze adviseurs altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Hoogwaardig kennisniveau

Al onze adviseurs beschikken over het diploma 'Expert natuurgras', de HBO cursus van HAS Hogeschool. Wij zijn het enige bedrijf in Nederland met vier gediplomeerde 'Experts natuurgras'. Voor jou de zekerheid dat onze adviseurs beschikken over de hoogste technische en praktische kennis in het vakgebied.

Betrokken in de branche

Vos Capelle is actief en betrokken lid van de Branchevereniging Sport & Cultuurtechniek (BSNC) en donateur van de Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA).

VOSCA bemestingsadvies

Ons ruime assortiment met bekende A-merken voldoet aan onze hoogste kwaliteitseisen tegen een eerlijke prijs. Vanuit die insteek ontwikkelden we in 2008 onze eigen VOSCA meststoffen. Continu voegen we steeds meer kwaliteitsproducten toe aan dit private label, zoals VOSCA Potgrond en VOSCA VitaTerra. Aan de basis ligt een actuele bodemanalyse. Vanuit de vraag van de bodem en plant, gebruiksdoel en –intensiteit, maken we een advies op maat. 

VOSCA Gezonder Gras Concept

De wetgeving omtrent chemievrij beheer van sportvelden dwingt ons om (weer) na te denken over de onderhoudsstrategie. Om jou als fieldmanager hiermee te helpen, ontwikkelden wij het VOSCA Gezonder Gras Concept. Dit concept bestaat uit vier pijlers: 
1) Gebruik de juiste grassoort en -ras; 
2) Stimuleer groei; 
3) Verminder stress; 
4) Bescherm jouw grasplant. 

VOSCA Nematoden Beheersstrategie

Als de bodem uit balans is, geven schadelijke (wortel)aaltjes (nematoden) problemen. Voor sportvelden zijn chemische middelen niet toegestaan, daarom ontwikkelden wij een beheersstrategie met biologische en natuurlijke producten. Deze strategie vermindert de druk van schadelijke (wortel)aaltjes aanzienlijk, tot wel 90% reductie na een eerste behandeling. De VOSCA Nematoden Beheersstrategie voedt en activeert namelijk de goede nematoden. Dit herstelt de balans in de bodem.
 
MEER INFORMATIE
Salesmanager openbaar groen, sportvelden & golfbanen Zuid-Nederland
bkollenburg@voscapelle.nl
06-22698609
Adviseur openbaar groen, sportvelden & golfbanen Noord- & Oost-Nederland
jaalderink@voscapelle.nl
06-44966661
Adviseur openbaar groen, sportvelden & golfbanen West-Nederland
pmook@voscapelle.nl
06-19173944
Adviseur openbaar groen, sportvelden & golfbanen Zuid- & West-Nederland
wmuilwijk@voscapelle.nl
06-22028035
Adviseur openbaar groen, sportvelden & golfbanen Zuid-Nederland
Backoffice medewerkster openbaar groen